Onze kameraden

Wij gaan graag de samenwerking aan met gelijkgestemde socialisten. Solidariteit is niet voor niets een van de beginselen van het socialisme – twee zijn immers sterker dan één en door elkaar te ondersteunen kunnen we onze strijd voor een gemeenschappelijk doel versterken.

Door kameraden een plekje te geven in onze website vergroten we de aandacht die naar deze projecten gaat, maken we het voor iedereen goedkoper om online spulletjes te verkopen en maken we het voor jullie makkelijker om deze spullen te vinden. De projecten waar we op dit moment een plek voor hebben vrijgemaakt op onze website zijn als volgt:

Het Communistisch Platform

Het Communistisch Platform is een organisatie van marxisten die bouwen aan een socialistische koers voor de Nederlandse arbeidersbeweging, van de Socialistische Partij tot het FNV. Ook publiceren ze met regelmaat sterke artikelen op hun website en organiseren ze scholingen! Hun webshop vind je hier.

De Kameraadschappij

De Kameraadschappij is een federatie van toffe socialistische initiatieven die op dit moment uit twee onderdelen bestaat: kameraadschap De Stroom en kameraadschap De Vlam, gericht op respectievelijk het verkennen van onze natuur en het bouwen van een gezonde levensstijl voor De Stroom en het waarderen en maken van cultuur in een sociale context voor De Vlam. Elke maand organiseren ze gratis evenementen waar iedereen zich bij mag aansluiten. Hun webshop vind je hier.

Proletaris – literatuur voor de nieuwe tijd!

Proletaris is een socialistische uitgeverij die zich richt op het heruitgeven van marxistische klassiekers voor een betaalbare prijs. Ze publiceren de ‘Rode Draad’, een reeks zorgvuldig uitgekozen socialistische werken waarmee een persoon met weinig tot geen voorkennis bekend kan raken met het marxisme. Hun webshop vind je hier.

linkse.media

linkse.media is een collectief dat tegendruk organiseert tegen het pro-kapitalistisch narratief dat nu dominant is in de massamedia. Ze zijn vooral bekend van de podcasts Linkse Hobby’s, over linkse politiek in Nederland, en Poolshoogte, het vakbondsnieuws. Ze zijn daarbij financieel volledig afhankelijk van ons publiek dus denk er over om ze te steunen met een maandelijkse donatie! Hun webshop vind je hier.