Stem anders!


Steun de crowdfunding zodat we meer kunnen bestellen en nog meer kunnen verspreiden!

De publieke sector staat op instorten. Het openbaar vervoer holt achteruit. Wonen is nagenoeg onbetaalbaar geworden; de huur- en woningprijzen blijven maar stijgen. De staat wordt keer op keer aangeklaagd voor het negeren van klimaateisen en mensenrechten. Grote bedrijven en vastgoedmakelaars maken torenhoge winsten, terwijl 37% van de mensen moeite heeft met rondkomen. De groeiende ongelijkheid levert een uitgeput, onleefbaar en verdeeld land op – dat tevens vruchtbare grond is voor extreemrechts gedachtegoed.

Deze crises komen niet zomaar uit de lucht vallen; ze zijn het gevolg van bewust beleid en politieke keuzes. Al twaalf jaar lang heeft de VVD (met hulp van D66 en CDA) de meeste politieke macht in handen. Stap voor stap heeft zij de publieke voorzieningen uitgekleed, met een hyperfocus op ‘marktwerking’. Basisbehoeften als zorg, onderwijs, rechtsbescherming en vervoer staan onder druk. De VVD weigert echter de gevolgen van haar eigen beleid te onderkennen. 

Dit moet én kan stoppen. We willen het neoliberale machtsblok breken en ons sociale systeem herstellen. Daarom roepen we iedereen op: stem anders tijdens de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023! Laat je stem horen: stem progressief & sociaal.

Wat kan ik doen?

  1. Stem anders op 15 maart en kies ditmaal voor een progressieve partij, die zich sterk maakt voor een leefbare toekomst. Tijdens deze verkiezingen staan thema’s zoals klimaat, huisvesting, OV en publieke voorzieningen centraal. 
  2. Doe mee aan de campagne: download en verspreid onze posters en stickers (gratis!).
  3. Ga in gesprek met elkaar over je idealen. Praat met je VVD-vader, je ietwat conservatieve, lieve tante die D66 zo “progressief vindt” of je vriend die uit gewoonte ‘nou eenmaal Rutte stemt’. Wat vinden zij belangrijk voor Nederland?
  4. Help mee met de Crowdfund en doneer aan StemAnders, zodat wij meer posters en stickers gratis kunnen verspreiden door heel Nederland.

StemAnders is een initiatief van Studio Wiersema!, die de posters en stickers heeft ontworpen. Zij wordt ondersteund door onafhankelijk mediabureau Stadsbehang en non-profit webshop De Rode Lap. StemAnders wordt mogelijk gemaakt door NGO DeGoedeZaak, een progressief campagnebureau.